Over ons

Oprichting

Op 15 april 2003 besloten Michel Rijkaart en Bas Westdijk het bedrijf Well Water te starten in Rotterdam. Deze twee vrienden ontmoetten elkaar tijdens hun studie Small Business in Haarlem. Met een unieke missie begon Well Water: gebotteld water verkopen waarmee schoon drinkwaterprojecten worden gesteund. Onder de naam "well" en het concept "water voor water", was Well Water het eerste bronwatermerk wereldwijd dat startte met cause related marketing. De missie was duidelijk: waarde creëren door te inspireren. En dat is gelukt. Tegenwoordig verbinden veel bedrijven direct of indirect een goed doel aan hun product. Met Well Water hebben onze klanten "the real thing"!

Vernieuwing en verduurzaming

Tot begin 2015 steunde Well Water het goede doel Simavi, waardoor tienduizenden mensen langdurig van schoon drinkwater werden voorzien. In 2016 veranderde het concept naar "good for the next generation", waarmee de missie verder vorm kreeg. Duurzaam ondernemen gaat niet alleen over producten die minder schadelijk zijn, maar juist over producten die beter zijn voor de wereld en de volgende generaties. Daarom investeert Well Water in het herstel van de aarde en de maatschappij. Van het terugbrengen van groen tot het schoonmaken van de Noordzee en het ondersteunen van lokale liefdadigheid. Well Water staat midden in de toekomst, waar maatschappelijk verbeterend ondernemen de weg is die ieder bedrijf uiteindelijk zou moeten nemen.

Idee

Het idee voor cause related marketing (CRM) ontstond bij Bas Westdijk in 2001, terwijl hij werkzaam was als marketeer bij de private bank MeesPierson. In mei 2002 nam hij ontslag om ruimte te geven aan dit idee. Tijdens een reis door Oost-Europa naar het Midden-Oosten in 2002, werd hij geïnspireerd door een artikel over drinkwater in een National Geographic in Damascus. Terug in Nederland deelde hij zijn idee met Michel, en kort daarna was Well Water een feit.

Klanten en groei

Well Water heeft een trouwe groep klanten, waaronder natuurwinkels, Eko Plaza's, diverse cateraars, hotels, overheidsinstanties (landelijk en lokaal), bekende luchtvaartmaatschappijen (zoals Corendon), congreslocaties en vele kleine afnemers.

Partnership

Bij Well Water draait het om duurzame samenwerking en sterke partnerships met klanten. We denken mee over de juiste duurzame verpakking, labelontwerp, opslag, overslag en voorraadbeheer. We zijn meer dan alleen een waterleverancier; we zijn een partner die meegroeit met onze klanten.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?

Premium sustainable water brand

Since 2003