Meterstand: 600.000.000 liter voor ontwikkelingslanden

04 Jul 15 Meterstand: 600.000.000 liter voor ontwikkelingslanden

Zoals minister Melanie Schultz van Haegen gisteren opmerkte op het Wereld Water Dag event in Pakhuis de Zwijger is het eigenlijk elke dag Wereld Water Dag…

Op 20 maart staat de wereld stil bij de kracht van water. Water is natuur, is grondstof, is energie, is leven. Soms is er teveel van, vaak te kort… zeker als het gaat over schoon drinkwater. Daarom greep Made Blue Wereld Water Dag aan om haar actuele meterstand bekend te maken. Sinds de oprichting vorig jaar is er namens alle deelnemende bedrijven reeds 600 miljoen liter schoon drinkwater gerealiseerd in landen met permanente waterstress. Daarmee kunnen meer dan 80.000 mensen in landen als Bangladesh, Kenia, Indonesië en Ethiopië een jaar lang van schoon drinkwater worden voorzien. Een mijlpaal waar we trots op zijn… maar wat we zeker niet alleen hebben bereikt. Natuurlijk dankzij het vertrouwen van de bedrijven die bij ons aansluiten maar ook dankzij de ervaring en efficiëntie van de goede doelen en kennispartners zoals Aqua for All, NWP, RoyalhaskoningDHV en PwC.

En zo was er nog meer nieuws rondom Wereld Water Dag: Hago Next maakte een dag eerder tijdens de Dag van de Vooruitgang bekend hoeveel liter water zij in 2014 met schoonmaken hebben gebruikt… en ook weer met Made Blue beschikbaar maken in ontwikkelingslanden. Meer dan 10 miljoen liter ging er ‘over de vloer’ en komt nu ook weer ergens anders ter wereld uit pompen, kranen en pijpleidingen gestroomd. Directeur Hago Next Frank Dobbelsteijn: “Al jaren zetten wij ons in voor verduurzaming van de schoonmaakbranche. Daarin maken we heel bewuste keuzes, waarmee we echt verschil maken. Dat doen we met deze samenwerking. In onze branche verbruiken we ontzettend veel water. Voor ons is het heel vanzelfsprekend dat het er altijd is. De wetenschap dat ongeveer 2,7 miljard mensen minstens één maand per jaar kampen met een tekort aan schoon water, maakt dat je wel anders over je waterverbruik moet en gaat nadenken. Daarom hebben we ons aangesloten bij Made Blue. Vanaf nu spiegelen we structureel iedere liter die we hier verbruiken voor water in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter.”

Ook werd de samenwerking met World Vision en Vreugdenhil gisteren wereldkundig gemaakt. Afrikaanse landen zijn voor melkpoederproducent Vreugdenhil een belangrijke afzetmarkt. De melkpoeders van Vreugdenhil dienen voor Afrikaanse consumenten als grondstof voor het maken van melk en yoghurt. Tegelijkertijd wordt de kwaliteit hiervan vooral bepaald door de beschikbaarheid van schoon drinkwater om de melkpoeders mee aan te maken. Made Blue en World Vision realiseren daarom namens Vreugdenhil 175 miljoen liter schoon drinkwater ter plaatse: evenveel water als nodig om weer melk te maken van de verscheepte poeders. “De realiteit is dat consumenten in landen in de Hoorn van Afrika vaak geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Als maatschappelijk verantwoord bedrijf willen we bijdragen aan het oplossen van dit probleem”, aldus Jan Vreugdenhil, algemeen directeur.

Natuurlijk zijn wij verheugd over de gezamenlijk gerealiseerde impact met alle partners tot zover, zeker in het perspectief dat we onze eerste verjaardag nog maar net achter de rug hebben. Maar we willen natuurlijk verder en daarom is het onze ambitie om de meterstand eind 2015 op 2.500.000.000 liter te zetten. Dan voorzien we bijna 350.000 mensen in ontwikkelingslanden permanent van schoon drinkwater, net zoveel als in een stad als Utrecht.Well Water

Well Bestellen?

U kunt Well bronwater bestellen via de meeste bekende distributeurs in Nederland (zoals Deli XL, Sligro, Lekkerland, Udea, De Nieuwe Band etc.).

Heeft uw leverancier onze producten nog niet in hun assortiment, neemt u dan rechtstreeks contact met ons op.

Well Water

Het pers pakket bevat:

Logo
Productfoto’s
Ansichten
Sliders

Download (.zip)

Well Water

 

Well Water Nederland B.V.
Postbus 360
5201 AJ s’-Hertogenbosch

T. 073 – 689 97 76
E. info@wellwater.nl
W. www.wellwater.nl

Michel Rijkaart
Ondernemer

Bas Westdijk
Ondernemer

Well Water

 

MVO Nederland inspireert, verbindt en versterkt bedrijven en sectoren om steeds verdergaande stappen te zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). ‘Samen veranderen’ is het motto.

Ga direct naar MVO Nederland

Well Water

The press kit contains:

Logo
Productshots
Postcards
Sliders

Download (.zip)