Opbrengst voor Alpe d’HuZes opnieuw succesvol

01 Jul 13 Opbrengst voor Alpe d’HuZes opnieuw succesvol

25.192.763 euro voor het onder controle brengen van kanker.
ALPE D’HUEZ (FR), 6 juni 2013 – Ondanks de voortdurende economische crisis heeft de sponsoractie Alpe d’HuZes 2013 nu al het bedrag van ruim 25 miljoen euro opgebracht. Dit maakte Johan van der Waal, voorzitter van Stichting Alpe d’HuZes, donderdagavond in Alpe d’Huez bekend.

Dit jaar schreven 7814 mensen zich in voor Alpe d’HuZes, iets minder dan vorig jaar. Toen deden 8156 mensen mee. Vanwege de grote belangstelling voor de actie, die strijdt voor de overwinning op kanker en verbetering van de kwaliteit van leven met de ziekte, vindt het evenement in Frankrijk op twee dagen plaats. Gisteren fietsten en liepen ongeveer 2800 mensen de ‘Nederlandse wielerberg’ op ten behoeve van de sponsoractie, vandaag deden ruim 5000 deelnemers dat. Well Water heeft bijgedragen door de deelnemers te voorzien van flesjes bronwater met Buurman & Buurman opdruk. Alle deelnemers ontvingen van de organisatie dit (jubileum editie) flesje bronwater!

Voorzitter Johan van der Waal is verrast met het voorlopige resultaat van Alpe d’HuZes 2013. “Ook dit jaar hebben onze deelnemers in grote saamhorigheid een enorm bedrag bijeengehaald. Dit stelt ons in staat projectvoorstellen van ambitieuze wetenschappers te honoreren waar de patiënt binnen afzienbare tijd baat bij heeft”.

Deelnemers
Het succesvolle Alpe d’HuZes startte in 2006 met 66 fietsers. Zij haalden 370.000 euro op. Sindsdien is de sponsoractie gigantisch gegroeid. Onder de deelnemers van dit jaar, de achtste editie, was een groot aantal kankerpatiënten en gehandicapten. Bekende Nederlanders zoals Guido Weijers, Gijs Staverman, Syb van der Ploeg en Joop Atsma waren ook deelnemer.

Over Alpe d’HuZes
De stichting Alpe d’HuZes wil dé Nederlandse organisatie worden die een werkelijk verschil maakt in en voor het leven van de kankerpatiënt en is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je dit bereikt wanneer je je onbaatzuchtig met hart en ziel inzet voor een ander. Dit uit zich in het 100% anti¬strijk-stok¬beleid, waar¬bij iedere gedoneerde euro ook daadwerkelijk wordt be¬steed aan het onder controle brengen van kanker. Het door de deelnemers opgehaalde spon¬sorgeld wordt afgedragen aan het eigen Alpe d’HuZes/KWF-fonds binnen KWF Kankerbestrijding. Met dit geld financiert Alpe d’HuZes on¬der-zoeken, projecten en diensten die in lijn zijn met de missie. Alpe d’HuZes wil we¬ten¬schappelijk onderzoek betreffende alle mogelijke vormen van kanker bevorderen en ondersteunen, met als doel kanker zo snel mogelijk onder controle te brengen en tegelijkertijd mensen te faciliteren en inspireren om zo Goed, Gelukkig en Gezond mogelijk te leven met kanker. De afgelopen jaren werd met het sponsorgeld onder andere gefinancierd: A-CaRe (revalidatie en nazorg), de Alpe d’HuZesleer¬stoelen ‘Leven met kanker’ en ‘Kanker en voeding’, Sneldiagnose en het project “IMPACT” (behandeling van kanker op maat).

Ook werd tijdens Alpe d’HuZes 2013 wederom de Bas Mulder Award uitgereikt aan vijf jonge onder-zoekers waar een bedrag van 3,4 miljoen euro mee gemoeid was. Bas Mulder was een jonge en enthousiaste deelnemer aan Alpe d’HuZes. Hij overleed in 2010 aan kanker.

Het definitieve bedrag wordt in oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt.Well Water

Well Bestellen?

U kunt Well bronwater bestellen via de meeste bekende distributeurs in Nederland (zoals Deli XL, Sligro, Lekkerland, Udea, De Nieuwe Band etc.).

Heeft uw leverancier onze producten nog niet in hun assortiment, neemt u dan rechtstreeks contact met ons op.

Well Water

Het pers pakket bevat:

Logo
Productfoto’s
Ansichten
Sliders

Download (.zip)

Well Water

 

Well Water Nederland B.V.
Postbus 360
5201 AJ s’-Hertogenbosch

T. 073 – 689 97 76
E. info@wellwater.nl
W. www.wellwater.nl

Michel Rijkaart
Ondernemer

Bas Westdijk
Ondernemer

Well Water

 

MVO Nederland inspireert, verbindt en versterkt bedrijven en sectoren om steeds verdergaande stappen te zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). ‘Samen veranderen’ is het motto.

Ga direct naar MVO Nederland

Well Water

The press kit contains:

Logo
Productshots
Postcards
Sliders

Download (.zip)