Peddelaars poetsen platen

02 Apr 13 Peddelaars poetsen platen

12 Volle big-bags met afval van de Razende Bol!

Op Zaterdag 20 april 2013 vertrokken om 10.30 uur vanuit de Den Helder een grote groep zeekajakkers om de Razende Bol schoon te maken. Pia Bruin, wethouder in Den Helder, lid van het dagelijks bestuur van KIMO Nederland en België wenste de zeekajakkers een heel goede dag toe en zei trots te zijn dat zoveel mensen deelnemen aan deze grote schoonmaak actie op de Razende Bol.
Na een dag hard werken en sjouwen en vele kilometers lopen was het resultaat 12 volle big-bags met afval, in totaal meer dan 1000 kg. Het was een geweldige dag zei Hartger Griffioen één van de organisatoren van deze dag. Voldaan keerde de moe gewerkte zeekajakkers om 16.30 uur richting het vaste land. Aan deze actie namen 29 zeekajakkers uit heel Nederland deel. Het afval is in de middag van 20 april door de Phoca van het ministerie van EZ van de razende Bol verwijderd.
KIMO Nederland en België en afvalverwerker Bek en Verburg ondersteunden deze actie en hebben Big-Bags voor het afval geregeld. Het afval wordt gewogen, gemonitord en verwerkt op de hoofdvestiging van Bek en Verburg in Rotterdam. KIMO Nederland en België heeft toegezegd om daar waar mogelijk is de zeekajakkers te willen ondersteunen bij soortgelijke actie op de zandplaten voor de Nederlandse kust.

De Razende Bol is een van de zandplaten in de Nederlandse zeegaten. Deze platen zijn voor de meeste mensen niet bereikbaar. De peddelaars varen er zo naar toe en kunnen hier wel aan de slag. In de meeste zeegaten vindt je dit soort platen. Tussen Vlieland en Terschelling ligt de Richel, tussen Terschelling en Ameland de Koffieboonplaat, tussen Ameland en Schiermonnikoog de Engelsmanplaat en het Rif en ten oosten van Schiermonnikoog het Simonszand, Rottumerplaat en Rottumeroog.Well Water

Well Bestellen?

U kunt Well bronwater bestellen via de meeste bekende distributeurs in Nederland (zoals Deli XL, Sligro, Lekkerland, Udea, De Nieuwe Band etc.).

Heeft uw leverancier onze producten nog niet in hun assortiment, neemt u dan rechtstreeks contact met ons op.

Well Water

Het pers pakket bevat:

Logo
Productfoto’s
Ansichten
Sliders

Download (.zip)

Well Water

 

Well Water Nederland B.V.
Postbus 360
5201 AJ s’-Hertogenbosch

T. 073 – 689 97 76
E. info@wellwater.nl
W. www.wellwater.nl

Michel Rijkaart
Ondernemer

Bas Westdijk
Ondernemer

Well Water

 

MVO Nederland inspireert, verbindt en versterkt bedrijven en sectoren om steeds verdergaande stappen te zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). ‘Samen veranderen’ is het motto.

Ga direct naar MVO Nederland

Well Water

The press kit contains:

Logo
Productshots
Postcards
Sliders

Download (.zip)