Recordopbrengst voor Alpe D’huzes 2012

11 Jun 12 Recordopbrengst voor Alpe D’huzes 2012

28.484.341,90 euro voor onderzoek naar kanker en verbetering kwaliteit van leven met kanker.

ALPE D’HUEZ (FR), 7 juni 2012 – Ondanks sombere economische vooruitzichten en de crisis in het land heeft de sponsoractie Alpe d’HuZes 2012 nu al het recordbedrag van 28,5 miljoen euro opgebracht. Hiermee is de opbrengst van 2011, bijna 21 miljoen euro, ruimschoots overtroffen en de doelstelling van dit jaar, 30 miljoen euro, al bijna gehaald. Dit maakte Johan van der Waal, voorzitter van de Stichting Alpe d’HuZes, donderdagavond in Alpe d’Huez bekend.

Alpe d’HuZes telde dit jaar het recordaantal van ruim 8000 deelnemers. Vorig jaar waren dat er nog ruim 4300. Vanwege de grote belangstelling voor de actie die strijdt voor de overwinning op de ziekte kanker en verbetering van de kwaliteit van leven met de ziekte, is het fietsevenement in Frankrijk voor het eerst gespreid over twee dagen. Gisteren beklommen 3000 gemotiveerde mensen de ‘Nederlandse’ wielerberg ten behoeve van de sponsoractie, vandaag fietsten en liepen 5000 deelnemers de Alpe d’Huez op.

Voorzitter Johan van der Waal is blij verrast met het eerste, voorlopige resultaat van Alpe d’HuZes 2012. Het definitieve bedrag wordt op 7 oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Heineken Music Hall bekendgemaakt. “De deelnemers hebben uiteindelijk een bedrag bij elkaar gehaald van 28.484.341,- euro en als alle toegezegde bedragen per klim ook nog worden verzilverd de komende tijd, dan gaan we in oktober die 30 miljoen zeker halen.”

Alle deelnemers, vrijwilligers en supporters werden verrast met een boodschap van koningin Beatrix, waarin zij haar waardering uitspreekt voor de geweldige inzet in de strijd tegen kanker.
“Een mooie pluim als waardering op al het vrijwilligerswerk van onze gehele organisatie, maar ook voor die 25.000 Nederlanders die deze week in Frankrijk hun enorme inzet en betrokkenheid met het initiatief tonen”, aldus Johan van der Waal.

Deelnemers
Het ongekend succesvolle Alpe d’HuZes startte in 2006 met 66 fietsers. Zij haalden 370.000 euro op. Sindsdien is de sponsoractie gigantisch gegroeid. Onder de deelnemers van de zevende editie dit jaar was een groot aantal kankerpatiënten, gehandicapten en bekende Nederlanders, onder wie Evert ten Napel (als motard), Michael Boogerd, Winston Gerschtanowitz, Frank du Mosch en Guido Weijers.

Bas Mulder Award
Tijdens Alpe d’HuZes 2012 werd de Bas Mulder Award uitgereikt aan drie jonge onderzoekers van de UMC’s in Groningen, Utrecht en Nijmegen. Zij kregen gezamenlijk een bedrag van 2,2 miljoen euro voor onderzoek naar kanker. Bas Mulder was een jonge en enthousiaste deelnemer aan Alpe d’HuZes. Hij overleed in 2010 aan kanker.

Eredoctoraat Peter Kapitein
In Frankrijk werd bovendien bekendgemaakt dat kankerpatiënt, deelnemer van het eerste uur, medeoprichter en ambassadeur van Stichting Alpe d’HuZes Peter Kapitein in oktober het eredoctoraat krijgt van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij ontvangt de eretitel voor ‘zijn uitzonderlijke diensten ten behoeve van het onderzoek naar en verbetering van de mogelijkheden van leven met kanker’.

Over Alpe d’HuZes
Het ingezamelde geld gaat, door het strikte antistrijkstokbeleid van Stichting Alpe d’HuZes, voor honderd procent naar het eigen Alpe d’HuZesfonds binnen KWF Kankerbestrijding. Dit geld wordt besteed aan onderzoek naar kanker, verbetering van de kwaliteit van leven en de overwinning op deze ziekte. Alpe d’HuZes streeft ernaar om onder andere concrete revalidatieprogramma’s te ontwikkelen voor het verbeteren van de conditie van kankerpatiënten door sportieve activiteiten te ontwikkelen, zodat zij tijdens en na hun ziekte beter kunnen functioneren. De organisatie maakt geen kosten, bestaat volledig uit vrijwilligers en betaalt niet voor diensten. Well Water heeft ook dit jaar de deelnemers voorzien van een flesje bronwater.Well Water

Well Bestellen?

U kunt Well bronwater bestellen via de meeste bekende distributeurs in Nederland (zoals Deli XL, Sligro, Lekkerland, Udea, De Nieuwe Band etc.).

Heeft uw leverancier onze producten nog niet in hun assortiment, neemt u dan rechtstreeks contact met ons op.

Well Water

Het pers pakket bevat:

Logo
Productfoto’s
Ansichten
Sliders

Download (.zip)

Well Water

 

Well Water Nederland B.V.
Postbus 360
5201 AJ s’-Hertogenbosch

T. 073 – 689 97 76
E. info@wellwater.nl
W. www.wellwater.nl

Michel Rijkaart
Ondernemer

Bas Westdijk
Ondernemer

Well Water

 

MVO Nederland inspireert, verbindt en versterkt bedrijven en sectoren om steeds verdergaande stappen te zetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). ‘Samen veranderen’ is het motto.

Ga direct naar MVO Nederland

Well Water

The press kit contains:

Logo
Productshots
Postcards
Sliders

Download (.zip)